Повітряний простір над палаючими складами у Калинівці закрито в радіусі 50 км

Повітряний простір над палаючими складами у Калинівці закрито в радіусі 50 км

Заборона використання повітряного простору над складами боєприпасів у Калинівці діє до 02:59 28 вересня

Український центр планування використання повітряного простору України та регулювання повітряного руху (Украероцентр) встановив  заборону використання повітряного простору над складами боєприпасів у Калинівці Вінницької області радіусом 50 км до 02:59 28 вересня 2017 року. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

«Учора, 26 вересня 2017 року, о 23:45, після отримання оперативної інформації, Українським центром планування використання повітряного простору України та регулювання повітряного руху (Украероцентр) було встановлено заборону використання повітряного простору над складами боєприпасів біля смт. Калинівка у Вінницькій області. Заборона радіусом 50 км у діапазоні висот від поверхні до верхньої границі повітряного простору діє до 02:59 28.09.2017 року», - написав він.

Лавренюк зазначив, що подальші рішення щодо зміни терміну дії або параметрів заборони будуть прийматися в оперативному порядку відповідними службами у залежності від наявної інформації та розвитку подій.

Він уточнив, що зазначена заборона не впливає на польоти державних повітряних суден, які задіяні для проведення усіх видів рятувальних та пожежних робіт та з метою надання медичної допомоги. «Для решти повітряних суден рух у зоні дії тимчасової заборони використання повітряного простору можливий тільки з дозволу органів організації повітряного руху (ОПР)», - сказав Лавренюк, відзначивши, що дана інформація доведена до усіх користувачів повітряного простору.

Заступник міністра також повідомив, що аеропорт «Винниця» знаходиться у зоні дії тимчасової заборони використання повітряного простору.

Як повідомлялося, через вибухи боєприпасів на військових складах поблизу станції Калинівка на Вінниччині змінено маршрути 47 пасажирських поїздів.

Поліцейські і нацгвардійці перекрили в'їзди до Калинівки, а також здійснюють евакуацію жителів міста та прилеглих сіл. Крім того, правоохоронці забезпечують збереження залишеного людьми майна від мародерів.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності Вінницької міської ради опублікував заяву, в якій стверджує, що територія міста Вінниця в зону ураження наявних на складах в Калинівці боєприпасів не підпадає.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: