Пожежа в одеському таборі: оприлюднено відео з нагрудної камери рятувальника

Пожежа в одеському таборі: оприлюднено відео з нагрудної камери рятувальника

На відео видно, що пожежники прибули на місце події, проте корпус у таборі вже палав

На YouTube оприлюднено відео з камери пожежника, який брав участь у гасінні пожежі на території дитячого табору «Вікторія» в Одесі.

На відео видно, що пожежники прибули на місце події, проте корпус у таборі вже палав.

На відео пожежники неодноразово відзначали недостатній тиск води у гідрантах. Зокрема, один з рятувальників повідомив, що гідрант видає тиск лише у півтори атмосфери.

Нагадаємо, в Одесі сталася пожежа в дитячому оздоровчому таборі «Вікторія»

Вогонь повністю знищив один з дерев'яних корпусів. У момент загоряння там перебувало 42 дитини.

Пожежа о 01:10 була локалізована та о 01:54 ліквідована на площі 560 кв. м.

Під час проведення пошукових робіт та розбирання конструкцій знищеної вогнем будівлі на місці пожежі були виявлені тіла двох загиблих дітей. Ще одна дитина пропала безвісти. Згодом на місці пожежі було знайдено фрагмент тіла, поліція офіційно повідомила про трьох загиблих. За даними Уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби, загинули 8-річна Софійка, 9-річна Настя та 12-річна Сніжана.

Як повідомили у ДСНС, на території табору «Вікторія» є і гідрант, і пожежна водойма, проте води для гасіння там не виявилося.

За фактом пожежі відкрите кримінальне впровадження.

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що інформація про те, що на території санаторію «Вікторія» не працювали гідранти, не відповідає дійсності. Труханов стверджує, що згоріла будівля була екологічно чистою і мала вогнетривке покриття.

У справі про пожежу в таборі оголосили підозру двом посадовим особам. Це директор і відповідальний за пожежну безпеку, ці особи затримані в порядку статті 208 КПК.

Влада Одеси надасть матеріальну допомогу сім'ям загиблих і постраждалих від пожежі в дитячому таборі «Вікторія». Зокрема, сім'ї загиблих отримають по 200 тис. грн, також їм компенсують усі витрати на похорон. Сім'ї постраждалих отримають по 100 тис. грн. Сім'ї інших дітей, які відпочивали в згорілому корпусі, отримають по 20 тис. грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: