Пожежні літаки скинули 128 тонн води на палаючий склад під Вінницею

Пожежні літаки скинули 128 тонн води на палаючий склад під Вінницею
Пожежний літак АН-32П

Підрозділами ДСНС ліквідовано загоряння 7 споруд, що виникли внаслідок влучання боєприпасів

Станом на 8:00 четверга, 28 вересня, авіацією ДСНС (два пожежні літаки АН-32П) здійснено 16 скидів (128 тонн води) на осередки пожежі на військових складах під Калинівкою Вінницької області. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

В місцях безпечного розміщення евакуйованого населення організовано гаряче харчування та медичне забезпечення громадян.

Комісією з питань ТЕБ НС прийняте рішення щодо призупинення навчання дошкільних та освітніх закладів розташованих у зоні можливого ураження.

Евакуаційними та громадськими організаціями проведено подвірний обхід житлових приміщень з метою вивезення людей похилого віку, інвалідів, дітей в безпечні місця. Для роботи з населенням залучені психологи ДСНС.

Інформації щодо загиблих внаслідок надзвичайної ситуації не зареєстровано. За оперативною інформацією травмовано 2 особи, які госпіталізовані до медичних закладів

Також рятувальники інформують, що підрозділами ДСНС ліквідовано загоряння 7 споруд, що виникли внаслідок влучання боєприпасів. Здійснюється моніторинг протипожежного стану населених пунктів в зоні надзвичайної ситуації.

Піротехніками ДСНС (17 розрахунків, 84 чол. та 32 од. тех.) спільно з представниками Нацполіції здійснюється подворовий обхід та виконуються заявки від населення щодо вилучення виявлених вибухонебезпечних предметів. Виконано 38 заявок із 73.

Як повідомлялося, до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації всього залучено 2 350 чол. та 284 од. техніки, а саме: ДСНС – 310 чол. та 88 од. техніки (у тому числі 2 літаки АН-32П); Нацполіція – 394 чол. та 93 од. техніки; Нацгвардія – 227 чол. та 17 од. техніки; ЗСУ – 937 чол. та 42 од. техніки (у тому числі 7 протипожежних танків, 6 БТР, 2 ІМР, 2 вертольоти та літак АН-30); СБУ – 400 чол. та 30 од. техніки; МОЗ – 30 чол. та 10 од. техніки; Укрзалізниця – 52 особи та 4 пожежних потяги.

Також до ліквідації НС задіяно 20 піротехнічних розрахунків ДСНС чисельністю 98 чол. та 38 од. техніки.

Для проведення розвідки та гасіння пожежі залучено 7 протипожежних танків, 2 інженерні машини розгородження ІМР-2, екскаватор та засоби повітряної розвідки.

На місці події працює мобільна оперативна група ДСНС на чолі з першим заступником голови ДСНС Мельчуцьким.

Нагадаємо, що в ніч на 27 вересня в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Військова прокуратура внесла до ЄРДР відомості за фактом вчинення диверсії у місті Калинівка Вінницької області, де напередодні сталася пожежа на військових складах, загалом відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Військові експерти вказують на ознаки теракту у вибухах під Вінницею.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні.Раніше повідомлялося, що мешканці Калинівки частково повертаються до своїх домівок з пунктів, до яких їх евакуювали.

Як повідомили в МВС, на Вінниччині близько тисячі силовиків охороняють покинуті домівки від мародерів.

Після 17 години ситуація з вибухами на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області стабілізувалася. У Генштабі повідомили, що інтенсивність вибухів скоротилася до 3-4 на хвилину.

Увечері 27 вересня мешканці Калинівки частково почали повертатися до своїх домівок з пунктів, до яких їх евакуювали.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Читайте також статтю «Главкома»: Провісники Апокаліпсиса. Що передувало вибухам у Калинівці і чому про це мовчить влада?

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: