Пожежники нарахували 26 порушень безпеки в таборі «Вікторія»

Пожежники нарахували 26 порушень безпеки в таборі «Вікторія»

Можливою причиною пожежі в дитячому таборі, в якому загинули троє дітей, стали несправні електроприлади

Співробітники ДСНС зафіксували 26 порушень пожежної безпеки, серед яких: не було сигналізації, не було виведення сигналу на головний пункт, відсутність пожежних водойм та відсутність технічного журналу, заявив начальник Головного управління ДСНС в Одеській області Євген Решетняк, повідомляє Українська служба інформації.

«Згідно з законом, відповідальність несе не тільки директор, а і замовник таких робіт, підрядні організації та контролюючі чиновники. Ми виносили приписи, але ніхто не усунув порушення, - заявив Євген Решетняк.

photo5332748115201075260-750x430

В таборі були встановлені електроприлади без належної ізоляції від дерева, яке також не було просякнуте спеціальною протипожежною рідиною. Про займання стало відомо через годину після його початку, самі пожежники прибули протягом 10 хвилин.

Нагадаємо, в Одесі сталася пожежа в дитячому оздоровчому таборі «Вікторія»

Вогонь повністю знищив один з дерев'яних корпусів. У момент загоряння там перебувало 42 дитини.

Пожежа о 01:10 була локалізована та о 01:54 ліквідована на площі 560 кв. м.

Під час проведення пошукових робіт та розбирання конструкцій знищеної вогнем будівлі на місці пожежі були виявлені тіла двох загиблих дітей. Ще одна дитина пропала без вісти. Згодом на місці пожежі було знайдено фрагмент тіла, поліція офіційно повідомила про трьох загиблих. За даними Уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби, загинули 8-річна Софійка, 9-річна Настя та 12-річна Сніжана.

Як повідомили у ДСНС, на території табору «Вікторія» є і гідрант, і пожежна водойма, проте води для гасіння там не виявилося.

За фактом пожежі відкрите кримінальне впровадження.

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що інформація про те, що на території санаторію «Вікторія» не працювали гідранти, не відповідає дійсності. Труханов стверджує, що згоріла будівля була екологічно чистою і мала вогнетривке покриття.

У справі про пожежу в таборі оголосили підозру двом посадовим особам. Це директор і відповідальний за пожежну безпеку, ці особи затримані в порядку статті 208 КПК.

Влада Одеси надасть матеріальну допомогу сім'ям загиблих і постраждалих від пожежі в дитячому таборі «Вікторія». Зокрема, сім'ї загиблих отримають по 200 тис. грн, також їм компенсують усі витрати на похорон. Сім'ї постраждалих отримають по 100 тис. грн. Сім'ї інших дітей, які відпочивали в згорілому корпусі, отримають по 20 тис. грн.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), прокуратура - за ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Було затримано директора «Вікторії» Петроса Саркісяна і виховательку Наталію Янчик, яка за функціональними обов'язками мала відповідати за пожежну безпеку. 

Як відомо, сьогодні директора дитячого табору «Вікторія» взято під варту. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: