Правоохоронці допитали понад 600 осіб у справі про пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі

Правоохоронці допитали понад 600 осіб у справі про пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі

Наразі призначено шість судових експертиз.

Під час розслідування справи про пожежу та загибель надзвичайників на Грибовицькому сміттєзвалищі співробітники поліції і прокуратури допитали понад 600 осіб. Про це під час брифінгу 22 липня розповів прокурор Львівської області Юрій Квятківський, передає Zaxid.net.

Як зазначив Квятківський, за фактом обвалу схилу сміттєзвалища, який встався 30 травня, триває слідство за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки, що спричинило загибель людей) та ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки) ККУ.

Під час розслідування, за словами Квятківського, правоохоронці допитали понад 600 осіб, які наразі проходять у справі як свідки. Це мешканці навколишніх сіл, депутати місцевих рад, чиновники та активісти. Крім того, слідчі провели 17 обшуків та вилучили комп’ютери в ЛКП «Збиранка».

Як розповів керівник групи прокурорів, яка розслідує цю справу, Остап Сидор, наразі призначено шість судових експертиз. Під час експертиз фахівці відповідних профілів мають з’ясувати, чи була відповідна документація на експлуатацію сміттєзвалища, чи були дотримані норми складування сміття, а також встановити причини пожежі й джерела займання та чи пожежу гасили з дотриманням відповідних норм.

Утім, за словами Юрія Квятківського, жодних підозрюваних у цій справі наразі немає.

«Обвинувачення будуть висунуті після всіх експертиз», – зазначив він.

Нагадаємо, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі виникла пожежа, внаслідок якої стався масштабний обвал сміття. Під обвалом загинули троє пожежників. Пошукові роботи на сміттєзвалищі тривають і досі, оскільки під звалом сміття також міг опинитись і еколог працівник ЛКП «Збиранка». За тиждень, 8 червня, на Грибовицькому сміттєзвалищі виникла ще одна масштабна пожежа, яку вдалось ліквідувати за два дні. До гасіння пожежі залучили два літаки.

Якщо Ви виявили помилку н

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: