Православний олігарх Новинський визнав: хресний хід - це зброя

Православний олігарх Новинський визнав: хресний хід - це зброя

Новинський зазначив, що московська церква благословила хресний хід.

Народний депутат від Опозиційного блоку Вадим Новинський заявив, що хресний хід - це духовна зброя, до якої наш народ вдавався в найскладніші часи.

«Хресний хід - це абсолютно неполітична акція. У всі часи, коли народу ставало дуже погано, в годину найтяжчих випробувань віруючі люди вдавалися до духовної зброї - до Хресного ходу. Коли з хоругвами, чудотворними іконами йшли навколо міст, між містами з молитвою на вустах і Господь допомогав їм, нашому народу у важких випробуваннях», - сказав політик.

«І зараз, коли у нас в країні йде братовбивча війна і політики не можуть з цим впоратись, Церква благословила Хресний хід», - зазначив Новинський.


Нагадаємо, у Києві  минула завершальна частина хресного ходу московської церкви, який 27 липня завершився у столиці, та зібрав близько 10 тисяч вірян.

За повідомленням поліції, у колоні хресного ходу, яка пройшла в середу після молебню на Володимирській гірці до Києво-Печерської лаври, були 9 тис. осіб.

Також поліція вилучила кілька ножів в учасників хресного ходу.

Як повідомлялось, у соціальній мережі Facebook з‘явилися фотографії священнослужителів московської церкви, які беруть участь у хресному ході: з-під ряси у них видно камуфляжну форму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: