Правозахисники просять офіційний Київ налагодити діалог з кримчанами

Правозахисники просять офіційний Київ налагодити діалог з кримчанами

Сьогодні кримчани як ніколи потребують діалогу з офіційною владою України

«Правозахисна група 20 лютого» опублікувала на сайті президента України петицію, в якій звертається до Петра Порошенка, а також прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана і спікера Верховної Ради Андрія Парубія створити конструктивний діалог з жителями окупованого Криму і тими, хто був змушений покинути рідні домівки.
У документі піднімається проблема про те, що з початку окупації Криму і досі жоден з представників української влади так і не звернувся до кримчан, а президент країни Петро Порошенко так і не пояснив кримчанам, що з ними сталося в лютому-березні 2014 року, і що з ними відбувається зараз.
«Сьогодні кримчани як ніколи потребують діалогу з офіційною владою України. Жителям окупованого Криму дуже важлива ця комунікація, щоб не відчувати себе забутими і відірваними від Батьківщини. За фактом, досі ні в одній з доступних комунікацій - ні на сайтах, ні в соціальних мережах, ні через відеоканали і інші ЗМІ в цілому - не було ніякого офіційного звернення до жителів півострова і тих, хто змушений був звідти переїхати на материкову Україну. Тому кримчани і вимагають діалогу з офіційною владою України і безпосередньо президентом. Адже вони мають право знати, що чекає їх у майбутньому і які дії планує зробити влада, щоб захистити права і свободи своїх громадян», - прокоментував опублікований документ Олександр Лієв, голова правління громадської організації «Правозахисна група 20 лютого».
Для довідки: Громадська організація «Правозахисна група 20 лютого» була створена в жовтні 2015 року для забезпечення дотримання прав і свобод кримчан всіх національностей на материковій частині України і в умовах окупації, для розробки деокупаційної стратегії, а також стратегії економічного, соціального, політичного, культурного та курортно-рекреаційного розвитку постокупаційного півострова - «Крим 2.0».
Організація об'єднала експертів і фахівців різних професій і спеціалізацій з метою допомоги державі повернути Крим, прийняти «правильні і своєчасні контрокупаційні заходи і почати деокупаційні процеси». Назву організації обрано невипадково. Адже саме 20 лютого 2014 року визначено Верховною Радою Украіни як день початку окупації.

Джерело: УНІАН

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: