Правозахисники розповіли про жахливі умови в сімферопольському СІЗО

Правозахисники розповіли про жахливі умови в сімферопольському СІЗО

Слідчий ізолятор, ілюстративне фото

За даними правозахисників, в СІЗО Сімферополя затриманим не вистачає місця, в приміщеннях - спека і антисанітарія

В українського активіста Володимира Балуха, який утримується у сімферопьському СІЗО, загострилися проблеми з серцем, підвищений тиск і постійні головні болі через загострення гаймориту.

Про це повідомляє «Кримська правозахисна група» з посиланням на дані родичів Балуха.

«23 червня адвокат українця під час зустрічі з Балухом в СІЗО звернув увагу на ознаки, що вказують на погіршення стану здоров'я свого підзахисного. Адвокат українця буде клопотати про повне медичне обстеження Балуха», - йдеться в повідомленні.

Правозахисники повідомляють, що фіксують скарги на ненадання своєчасної медичної допомоги іншим українським політв'язням -Еміру-Усейну Куку, Арсену Джеппарову, Володимиру Дудці, Євгену Панову, громадянину України афганського походження Кабіру Мохаммаду.

«20 червня різко погіршився стан здоров'я фігуранта «справи українських диверсантів» Володимира Присича. У нього, за інформацією родичів, оніміла частину голови, почалася кровотеча з носа, і він втратив свідомість», - йдеться в повідомленні.

За даними правозахисників, в СІЗО Сімферополя затриманим не вистачає місця, в приміщеннях - спека і антисанітарія.

«У камері СІЗО, в якій утримують Балуха, разом з ним знаходяться 20 чоловік, але камера розрахована на 16 місць, і ліжок на всіх не вистачає. Розмір камери - 42 кв. м. Норма санітарної площі в камері на одну особу, встановлена у розмірі 4 кв. м. На одного ж укладеного в камері доводиться трохи більше 2 кв. метрів», - йдеться в повідомленні.

Людям в СІЗО не вистачає вільного і особистого простору, всі особисті речі затриманих знаходяться в камері і займають багато місця.

«Камери погано освітлені, в ув'язнених псується зір. У приміщеннях антисанітарія - таргани, мурашки та інші комахи. Арештантів кусають блохи і комарі. На прогулянку в'язнів виводять в напіввідкритий приміщення, за розміром менше самої камери», - заявляють у свою чергу родичі затриманих.

За інформацією кримського адвоката Еміля Курбедінова, політв'язням, багато з яких вже більше року перебувають під вартою, не надається можливість побачення з родичами.

«Подібні дії влади РФ щодо українських політв'язнів є додатковим способом тиску на них», - додають у Кримській правозахисній групі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: