Представник США при ОБСЄ закликає РФ припинити агресію

Представник США при ОБСЄ закликає РФ припинити агресію
Кейт Бернз

Санкції США проти Росії залишатимуться, заявила представниця США при ОБСЄ Кейт Бернз

Виконувач обов’язків голови місії США при ОБСЄ Кейт Бернз закликає Росію припинити агресію в Україні.

«Росія, яка продовжує постачати, підтримувати і дерегувати бойові дії на сході України, досі не висловилася проти, не поклала край обстрілам та іншим нападам на цивільних на підконтрольній Україні території. Близько двох тижнів минуло з часу як комбіновані російсько-терористичні війська розпочали наступ на Авдіївку, що забрало життя щонайменше 10 українських військових, щонайменше 80 були поранені. Є чіткі свідчення військового нарощування комбінованих російсько-сепаратистських військ у регіоні перед наступом», – заявила Кейт Бенз 9 лютого на засіданні Постійної ради ОБСЄ.

«Комбіновані російсько-сепаратистські війська розширюють свої позиції в Авдіївці упродовж останніх шести місяців, включаючи райони на лінії контакту, підконтрольні Україні. Це бої, до яких Росія і сепаратисти готувалися», – зазначила вона.

Представниця США при ОБСЄ вчергове закликала Росію припинити агресію в Україні.

«Наші санкції залишатимуться. Ми знову закликаємо Росію повною мірою виконувати свої зобов’язання щодо Мінських угод», – наголосила Кейт Бернз.

Загострення ситуації на Донбасі, зокрема через бої поблизу Авдіївки, спостерігалося з 29 січня. Сторони конфлікту звинуватили одна одну у спричиненні боїв, повідомляли про загиблих і поранених, як серед бійців, так і серед цивільних.

Упродовж тижня в Авдіївці не було електропостачання. Були проблеми з водопостачанням – воду надавали за графіком. Наразі ситуація в Авдіївці дещо нормалізувалася.

США, ЄС та інші країни Заходу запровадили санкції проти Росії через анексію українського Криму і надання нею допомоги сепаратистам. Кремль заперечує причетність до постачання зброї та особового складу, визнаючи наявність у зоні бойових дій російських «добровольців».

Нагадаємо також, що прес-секретар Дональда Трампа підтвердив інформацію, що США не змінюють свою позицію щодо санкцій проти Росії, які стосуються окупаціії українського Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: