Прем’єр Австралії запевнив, що країна підтримає США у разі зіткнення з КНДР

Прем’єр Австралії запевнив, що країна підтримає США у разі зіткнення з КНДР
Малькольм Тернбулл

Тернбулл заявив, що Австралія буде брати участь у будь-якому конфлікті в разі нападу Північної Кореї на Сполучені Штати

Австралія підтримає США у випадку збройного конфлікту з Північною Кореєю в рамках договору АНЗЮС. Про це повідомив прем'єр-міністр Австралії, передає The Guardian.

Малькольм Тернбулл, прем'єр-міністр Австралії, заявив, що Австралія буде брати участь у будь-якому конфлікті в разі нападу Північної Кореї на Сполучені Штати. «Якщо буде вчинено напад на США, то ми будемо діяти в рамках АНЗЮСа і прийдемо на допомогу Штатам», - заявив він.

Договір АНЗЮС - це угода про оборону, підписана в 1951 році для захисту безпеки Тихого океану між Австралією, Новою Зеландією і США. Договір проголошує, що підписавші його сторони будуть «консультуватися разом» і «діяти для задоволення спільної небезпеки». Строк дії договору необмежений.

Між експертами з питань оборони існують суперечки про те, чи потребують формулювання договору військових дій сторін у разі нападу на одну з них.

Як раніше повідомлялося, президент США Дональд Трамп заявив, що Північна Корея стикнеться з «вогнем і люттю», якщо надумає загрожувати Штатам. У відповідь Пхеньян пригрозив ракетним ударом по острову Гуам, де розташована база ВПС США.

Після цього Трамп заявив, що його слова про «вогонь і лють», які чекають на Північну Корею, якщо вона не припинить погрожувати Сполученим Штатам, «були недостатньо жорсткими».

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість з приводу агресивних заяв КНДР щодо запуску балістичних ракет по цілях в районі острова Гуам.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: