Прем'єр Ізраїлю назвав політику Євросоюзу «божевіллям»

Прем'єр Ізраїлю назвав політику Євросоюзу «божевіллям»
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху

Нетаньяху заявив, що Європа має вирішити, чи вона хоче жити і процвітати, чи зсохнутися та зникнути

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху назвав політику Євросоюзу «божевільною». Ці слова прозвучали в середу, 19 липня, на закритій зустрічі із колегами з Польщі, Чехії, Угорщини та Словаччини. Утім, через те, що мікрофон виявився увімкненим, слова Нетаньяху з непублічної розмови про «божевілля, абсолютне божевілля» наполягання Євросоюзу на вирішенні ізраїльсько-палестинського конфлікту як передумови тісніших торговельних зв'язків, почула преса, повідомляє інформагенція AP.

Нетаньяху також назвав Китай, Росію й Індію країнами, які готові вести бізнес з «іноваційним гігантом Ізраїлем» попри «політичні питання», додає агентство новин AFP. «Європа має вирішити, чи вона хоче жити та процвітати,  чи зсохнутися та зникнути», - сказав він прем'єрам «Вишеградської четвірки».

У офіційних же коментарях Нетаньяху був обережніший та назвав критику Ізраїлю з боку Брюсселя «аномальною». Ідеться зокрема про поселення на Західному березі ріки Йордан зі спірним легальним статусом, зведення яких засуджує ЄС. 

Крім того, Нетаньяху визнав, що ізраїльські сили «десятки та десятки разів» атакували на території Сирії конвої зброї з Ірану, призначені для «Хезболли» - ліванського угруповання, яке веде бойові дії на боці Башара Асада. На Заході збройні формування «Хезболли» визнаються терористичною організацією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: