Прем’єр-міністр Молдови впевнений, що країна отримає фінансування ЄС у 2018 році

Прем’єр-міністр Молдови впевнений, що країна отримає фінансування ЄС у 2018 році
Прем’єр-міністр Молдови Павел Філіп

Брюссель чекає посилення поваги до демократичного процесу і верховенства права у Молдові

Прем’єр-міністр Молдови Павел Філіп впевнений, що його країна виконає всі умови для отримання у 2018 році 100 млн євро від ЄС. Відповідно до домовленості червня 2017 року між Кишинівом і Брюсселем у 2017-2018 роках Молдова має отримати 60 млн. євро кредитів і 40 млн. євро грантової допомоги для стабілізації економіки і сприяння подальшим реформам.

За словами прем’єр-міністра, повідомляє Reuters, країна уже скоротила бюрократичні процедури і покращила макро-фінансову ситуацію, що дозволило Молдові у 2017 році обійтися без європейської фінансової допомоги.

Однією із головних умов отримання фінансування відповідно до угоди червня 2017 року є повага до демократичного процесу і верховенства права. Проте цього року в Молдові було представлено нове виборче законодавство, що на думку Венеціанської комісії може зробити систему набагато більш вразливою до впливу олігархічних груп.

Минулого тижня Павел Філіп визнав, що цього року Молдова не отримання фінансування ЄС. При цьому він переконаний, що всі умови для фінансової допомоги будуть виконані, оскільки країна розраховує на ці гроші у 2018 році. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: