Президент Чехії Земан зробив знову резонансну заяву щодо Криму

Президент Чехії Земан зробив знову резонансну заяву щодо Криму
Мілош Земан

Земан стверджує, що спроба з боку України повернути Крим може призвести до війни

Президент Чехії Мілош Земан не має наміру вибачатися за свої слова про Крим, оскільки це була його особиста думка. Крім того, політик вважає, що Росія ніколи не відмовиться від півострова, а будь-які спроби України його повернути, можуть спричинити війну.

Про це він заявив під час свого виступу на чеському телебаченні, передає Echo24.

Зокрема, чеський президент нагадав, що раніше вже кілька разів визнавав законність анексії Криму.

«Але що важливо, Крим перебуває у володінні Росії, і я не можу собі уявити жодного російського уряду, який відмовиться від Криму», – вважає політик.

Водночас Земан стверджує, що спроба з боку України повернути Крим може призвести до війни.

Раніше Земан заявив, що не має наміру вибачатися за слова про Крим, оскільки це його особиста думка, яку було оприлюднено публічно.

«Україна може вимагати від мене вибачення, але я відмовляюся виправдовуватися, тому що я не прошу вибачення за мої особисті думки», – переконує президент Чехії.

Нагадаємо, що під час виступу в Страсбурзі 10 жовтня президент Чехії запропонував заплатити Україні та узаконити анексію Криму. Він також заявив, що настав час зняти санкції з РФ.

Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка  підкреслив, що заява Земана щодо Криму суперечить зовнішній політиці чеського уряду.

Міністерство закордонних справ України назвало відвертим цинізмом заяву президента Чехії під час виступу на сесії ПАРЄ.

Порошенко також розкритикував заяву президент Чехії Мілоша Земана, який під час виступу на сесії ПАРЄ назвав анексію Криму «завершеною справою» і запропонував заплатити Україні та узаконити анексію півострова.

Сенат Чехії заявив, що президент країни Мілош Земан своєю заявою щодо анексованого Криму «легітимізував агресію Росії, яка суперечить міжнародному праву».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: