Президент Грузії закликав «не забувати російську мову»

Президент Грузії закликав «не забувати російську мову»
Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі

Георгій Маргвелашвілі розглядає російську мову як зброю, що може допомогти поверненню втрачених територій – Абхазії та Південної Осетії

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі закликав «не забувати російську мову». Про це він заявив, виступаючи в Тбілісі на форумі народної дипломатії НАТО – Грузія.

На думку Маргвелашвілі, російська мова може сприяти громадянській інтеграції різних етнічних груп у Грузії, а також поверненню Абхазії і Південної Осетії в лоно єдиної республіки.

«Російська мова, якою ми говоримо з азербайджанцями, вірменами, абхазами і осетинами, у жодному разі не повинна бути забутою», – сказав президент Грузії. Він дав зрозуміти, що розглядає російську як «інструмент» і навіть «зброю», яку може бути використано «зовнішнім ворогом» проти національних інтересів країни, але може послужити і на благо цих інтересів і навіть стати фактором повернення втрачених територій – Абхазії і Південної Осетії.

«Ми у жодному разі не повинні випускати з рук цю інформаційну зброю, якою зараз володіємо», – заявив Маргвелашвілі.

«За допомогою російської мови можна «доставляти» наш єдиний посил абхазам і осетинам», – розкрив суть своєї стратегії президент Грузії. Він висловив упевненість у тому, що якщо Грузія «залишить абхазів і осетинів сам на сам із налагодженою пропагандистською машиною Росії», то їхня інтеграція назад у грузинське суспільство «стане нездійсненним завданням». «Саме тому російську мову не тільки не можна забувати, а й необхідно активно використовувати», – наголосив Маргвелашвілі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: