Президент Італії прийняв відставку прем'єра Ренці

Президент Італії прийняв відставку прем'єра Ренці

Прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці оголосив про свій намір піти у відставку в зв'язку з поразкою за результатами референдуму

Президент Італії Серджо Маттарелла прийняв відставку прем'єр-міністра країни Маттео Ренці, передає Reuters.

Прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці оголосив про свій намір піти у відставку в зв'язку з поразкою за результатами референдуму щодо конституційної реформи в країні.

Президент Італії Серджо Маттарелла попросив Ренці відкласти відставку до прийняття закону, що визначає держбюджет на 2017 рік.

Після оголошення Ренці про відставку відбулося різке падіння курсу євро за останні 20 місяців, інформує фінансово-аналітичне агентство Bloomberg. Ціна євро встановилася на рівні більш ніж 1,05 долара. Такого знецінення євровалюти не було навіть після «Брекзиту», коли британці проголосували за вихід з ЄС.

Підсумки італійського референдуму підтвердили побоювання західних оглядачів про черговий тріумф правих популістів після голосувань у Великобританії та США.

Нагадаємо, жителі Італії відкинули проект конституційної реформи, запропонованої прем'єр-міністром Маттео Ренці. «Ні» пакету документів сказали 54-58%, «так» - 42-46%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: