Президент ухвалив закон про захист ошуканих вкладників банків

Президент ухвалив закон про захист ошуканих вкладників банків
Зустріч Порошенка з вкладниками банку

Вкладникам можуть почати виплачувати кошти через 20 днів

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін у деякі закони України щодо відшкодування фізичним особам через систему гарантування вкладів фізичних осіб шкоди, заподіяної зловживаннями у сфері банківських та інших фінансових послуг».

Про це повідомляє прес-служба президента. Порошенко підписав закон під час зустрічі представниками ошуканих вкладників банку «Михайлівський».

«Був розроблений законодавчий механізм, який з одного боку дає зелене світло на компенсацію грошей через Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, а з іншого боку включає червоне світло шахраям і більше того - навіть посилює відповідальність не тільки для власників і менеджменту банків, які приєдналися до організації злочинної схеми, а також фінансових інститутів, які брали участь у цих схемах», - зазначив Порошенко.

Президент подякував вкладникам, які мітингували напередодні під Верховною Радою. За його словами, через 20 днів після вступу в силу закону і перевірки документів Фонд гарантування вкладів може почати виплати коштів ошуканим вкладникам.

Нагадаємо, напередодні Верховна Рада ухвалила закон про захист ошуканих вкладників банків.

Читайте також матеріал Главкому: Банк «Михайлівський»: кінець великої афери?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: