Президент Узбекистану скасував чинні з часів СРСР виїзні візи

Президент Узбекистану скасував чинні з часів СРСР виїзні візи
Президент Узбекистану Шавкат Мірзійоєв

З 2019 року в Узбекистані повністю змінюється порядок виїзду громадян

Громадянам Узбекистану дозволили виїжджати за кордон без спеціальних дозволів.

Відповідний указ підписав президент Узбекистану Шавкат Мірзієєв, передає прес-служба.

Повідомляється, що з 1 січня 2019 року повністю змінюється порядок виїзду громадян Узбекистану за кордон. Зокрема, скасовується система отримання спеціальних дозволів та запроваджується видача біометричних закордонних паспортів.

В указі вказано, що нові правила для закордонних подорожей спрямовані на «усунення бюрократичних перешкод і випадків корупції», пов’язаних із системою, згідно з якою громадяни Узбекистану повинні отримати дозвіл уряду, щоб виїхати з країни.

На сьогодні громадяни користуються одним біометричним паспортом в Узбекистані та за його межами. Ці документи стануть звичайними внутрішніми паспортами.

Відзначимо, в даний час без спеціального дозволу, який виконує функцію виїзної візи, житель Узбекистану може виїжджати тільки до деяких країн СНД.

Систему виїзних віз Узбекистан успадкував від колишнього СРСР і, на відміну від інших пострадянських держав, не скасовував. Через складність отримання виїзних віз ця система стала джерелом збагачення на хабарах для чиновників, здатних полегшити чи прискорити цей процес.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: