Президента МОК проситимуть викинути Росію з Олімпіади в Бразилії

Керівник антидопінгового агентства США Тревіс Тайгерт проситиме президента олімпійського комітету про відсторонення збірної Росії від участі в Олімпійських та Паралімпійських іграх в Бразилії

Керівник антидопінгового агентства США (USADA) Тревіс Тайгерт має намір зажадати від президента Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томаса Баха прийняти рішення про відсторонення збірної Росії від участі в Олімпійських та Паралімпійських іграх в Бразилії.

Він вважає, що це рішення має бути прийнято не пізніше 26 липня. Про це йдеться в чернетці листа Тайгерта, який потрапив у розпорядження російського агентства ТАСС.

У понеділок буде опублікована доповідь незалежної комісії WADA під головуванням канадського юриста Річарда Макларена про підсумки розслідування звинувачень в допінг-махінаціях на Олімпійських іграх 2014 року в Сочі.

При цьому в проекті листа Тайгерта йдеться, що розслідування Макларена вже підтвердило наявність системи державної підтримки допінгу в Росії.

«Незалежне розслідування ... підтвердило шокуючу картину довгострокової системи заохочення владою застосування допінгу і втручання в антидопінгові процеси. Докази включають навмисний підрив антидопінгової роботи на Олімпіаді-2014 в Сочі, безлічі інших змагань, і систематичне втручання в збір допінг-проб російських спортсменів протягом багатьох років. Звіт Макларена підтверджує, що ця діяльність велася під керівництвом Міністерства спорту та за сприяння російських спецслужб. При цьому Росія навмисно порушила фундаментальні принципи олімпійського руху, Олімпійської хартії і кодекс етики WADA», - сказано в листі.

Тому глава USADA вважає що «повне відсторонення є єдиним справедливим рішенням, враховуючи всі висновки, зазначені в доповіді».

«У зв'язку зі швидким стартом Олімпійських ігор ми настійно просимо МОК не пізніше 26 липня 2016 року вжити заходів і підтвердити, що Росія, її Олімпійський і Паралімпійський комітети, а також всі російські спортивні федерації не приймуть участі в Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро», - сказано в листі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: