Президентський авіапарк застрахували на півтора мільярда

Президентський авіапарк застрахували на півтора мільярда
Літак авіапарку президента

На поточний рік застрахували повітряні судна, членів екіпажу та інший авіаційний персонал

Державне авіаційне підприємство «Україна» Державного управління справами 3 січня за результатами тендеру уклало угоду з ПрАТ «Страхова компанія «ПЗУ Україна» про послуги з обов’язкового страхування цивільної авіації за 15,35 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

На поточний рік застрахували повітряні судна, членів екіпажу та інший авіаційний персонал, а також відповідальність експлуатанта за шкоду третім особам та перевізника за шкоду пасажирам, багажу, пошті, вантажу.

Йдеться про літаки А319-115 (UR-ABA), Ан-74ТК-300Д (UR-AWB), Ан-148-100В (UR-UKR) та вертоліт Мі-8МТВ-1 (UR-РАВ), які застрахували на загальну суму 1,56 млрд грн.

Додатковою умовою договору щодо літака UR-ABA є страхування відповідальності перед третіми особами з єдиним лімітом не менше $500 млн за кожним із випадків.

Аналогічні послуги на 2016 рік замовляли у ПрАТ «Бусін» за 9,56 млн грн. Причому тоді до переліку суден входив ще один вертоліт Мі-8 (UR-РАА), застрахований на найменшу з сум – 3,92 млн грн.

Акціонерами «ПЗУ Україна» є ПрАТ «Страхова компанія «ПЗУ Україна страхування життя» і велика польська компанія «Powszechny Zaklad Ubezpieczen SA».

Нині з переможцем змагалося ПрАТ «Акціонерна страхова компанія «ІНГО Україна».

Дешевшу на 19% пропозицію згаданої фірми «Бусін» і дорожчу ПрАТ «Український страховий капітал» відхилили через невідповідність вимогам тендерної документації.

Активи «Бусін» становили менше 10% від загальної страхової суми стосовно страхування повітряних суден та 0,5% від загальної страхової суми відповідальності перед третіми особами під час міжнародних польотів. Крім того, надані нею договори перестрахування містили недоліки. Компанія скаржилась в АМКУ, проте адмінколегія не задовольнила скаргу, визнавши відхилення правомірним.

«Український страховий капітал» відхилили через невідповідність страхової суми за шкоду життю і здоров’ю пасажира, арифметичні помилки в розрахунку страхової суми на повітряне судно та відсутність підпису на документі про персональні дані підписанта.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: