Прикордонники на Одещині знайшли трубопровід, який облаштували для перекачки спирту з Молдови

Прикордонники на Одещині знайшли трубопровід, який облаштували для перекачки спирту з Молдови

Трубопровід був прокладений по дну Кучурганського лиману з Республіки Молдова до України

На Одещині прикордонники викрили трубопровід, який мав слугувати для незаконної перекачки спирту з Молдови в Україну. Про це повідомили у прес–службі Держприкордонслужби.

«Прикордонники Білгород-Дністровського загону спільно із водолазами відділу спеціальних дій на воді Одеського загону морської охорони, під час моніторингу берегової лінії Кучурганського водосховища, виявили пластикову трубу діаметром 32 мм.

Трубопровід був прокладений по дну Кучурганського лиману з Республіки Молдова до України в напрямку «Дністровськ-Лиманське». За його допомогою зловмисники, ймовірно, планували незаконно переміщувати спирт з Молдови до України. Правоохоронці встановили, що цей трубопровід був встановлений нещодавно і ще не використовувався за призначенням, адже не містив характерного запаху спирту», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що використовуючи прикордонний катер правоохоронці демонтували частину шлангу до лінії державного кордону, інша частина спиртопроводу була надійно закріплена на молдовській стороні. Протяжність вилученої труби склала 150 м.

«Наразі тривають заходи щодо обстеження усієї водойми та встановлення причетних осіб до протиправної діяльності», - зазначається у повідомленні.

У прес–службі додали, що у минулому місяці на цьому ж напрямку був теж виявлений трубопровід, що готувався для використання. Тоді прикордонники демонтували більш ніж півкілометровий шланг.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: