Прикордонники сказали Саакашвілі, що пункт «Шегині» може бути заміновано

Прикордонники сказали Саакашвілі, що пункт «Шегині» може бути заміновано

Нібито інформацію про замінування має черговий СБУ по Львівській області

Державна прикордонна служба повідомила екс-президенту Грузії Михайлу Саакашвілі, який намагається повернутися до України, що є інформація про замінування пункту «Шегині». Про це повідомив спікер колишнього голови СБУ Валентина Наливайченка Маркіян Лубківський.

«Щойно прикордонники повідомили, що, згідно з інформацією оперативного чергового СБУ по Львівській області, перехід Шегині заміновано!», - написав він у Facebook.

Слова Лубківського щодо інформації про можливе замінування підтвердила і народний депутат Світлана Заліщук. За її словами, кордон у пункті пропуску «Шегині» повністю заблокований.

«На Шегинях прикордонники повністю заблокували перехід: немає руху ні з польського, ні з українського боку. Через це утворилася кілометрова авто черга з українського боку. Вийшов представник прикордонників і сказав, що поикордонний пост заміновано. Люди почали кричати ганьба. До кордону підтягуються сотні людей, які вимагають пропустити Саакашвілі. Активісти закликають правоохоронців не виконувати злочинних наказів», - написала вона у Facebook.

Раніше Саакашвілі планував перетнути кордон з Україною у КПП «Краковець», згодом змінив плани та намагався прибути на Інтерсіті з Перемишля до Києва, однак рух його потяга заблокувала «Укрзалізниця».

Після невдалої спроби приїхати до України потягом, Саакашвілі заявив, що повертається до «першого плану» та в'їзду через «Краковець», а згодом заявив, що їде у ПП «Шегині».

Нагадаємо, потяг Інтерсіті, який мав вирушити з Перемишля до України о 14:07, не відправиться, поки екс-глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі не покине поїзд. Таку команду дало керівництво «Укрзалізниці». 

Пасажирам потяга Інтерсіті пропонують дістатися України автобусом. 

Як повідомлялося, Саакашвілі заявив, що вирішив прибути в Україну з Перемишля потягом Інтерсіті. При цьому у пункті пропуску «Краковець» зібралися близько тисячі нібито його прибічників.

Раніше Саакашвілі заявив журналістам, що не має плану дій на випадок, якщо його не впустять в Україну.

Як відомо, Саакашвілі позбавили українського громадянства. 

У Генпрокуратурі України повідомили, що отримали копію запиту грузинських компетентних органів на видачу Міхеїла Саакашвілі Грузії.

Саакашвілі припускає, що після його повернення в Україну його спробують викрасти й видати грузинській владі. 

Саакашвілі планує жити на кордоні, якщо його не пустять в Україну.

Саакашвілі вказав, що буде через суд намагатися повернути собі громадянство України і хотів би бути присутнім на судовому процесі.

Читайте також статті: 

Посол Ігор Долгов: Повірте, екстрадиція Саакашвілі під час візиту президента у Грузію не обговорювалась

The NewYorker: Саакашвілі заплатив мільйон Трампу заради використання його імені?

«МіхоМайдан». Як «розстрілюватимуть» Тимошенко і Садового


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: