Прикордонники знайшли мотодельтаплан в кукурудзі на кордоні з Угорщиною

Прикордонники знайшли мотодельтаплан в кукурудзі на кордоні з Угорщиною

Такі апарати контрабандисти використовують для переміщення через держкордон контрабандних цигарок

Сьогодні вранці на кордоні з Угорщиною спільними діями українських та угорських прикордонників був знайдений мотодельтаплан, яким порушники незаконно перетнули державний кордон. Про це повідомили у прес-службі Західного регіонального управління ДПС України.

У прикордонному відомстві зазначили, що такі апарати контрабандисти використовують переважно для переміщення через держкордон контрабандних тютюнових виробів.

Інформацію про протиправні дії з використанням малих літальних апаратів оперативні співробітники Мукачівського прикордонного загону отримали близько 1:00. Невдовзі прикордонники відділу «Вилок» зафіксували порушення кордону МЛА та повідомили угорську сторону.

1_38

2_37

Згодом угорські прикордонники підтвердили інформацію та поінформували, що за допомогою приладів спостереження відстежили заліт літального апарату на їхню територію, а згодом його виліт в напрямку України.

Прикордонні наряди вибули на затримання можливих правопорушників. У результаті проведених пошукових заходів на околиці населеного пункту Перехрестя прикордонники виявили GPS-навігатор, GPS-трекер, мобільний телефон, мотоциклетний шолом, стрічку і підставки для кріплення та перевезення МЛА. Вже на світанку прикордонники все ж виявили і малий літальний апарат, що був прихований у розібраному стані в кукурудзі.

Про правопорушення проінформовані правоохоронні органи, ведеться пошук причетних до цього злочину.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: