«ПриватБанк» стягує з депутата Мосійчука понад $53 тисячі боргу

«ПриватБанк» стягує з депутата Мосійчука понад $53 тисячі боргу
Нардеп Ігор Мосійчук

Мосійчук наприкінці 2007 року взяв кредит $ 20 тисяч на ремонт квартири у Василькові

«ПриватБанк» звернувся до державної виконавчої служби з заявою стягнути з народного депутата Ігоря Мосійчука $53 263.

Про це повідомили в прес-службі банку.

Як написав у Facebook Мосійчук, вказаний кредит $ 20 тисяч він взяв наприкінці 2007 року на ремонт квартири у Василькові під заставу самої квартири. Він, як заявляє сам депутат, його платив до 2011 року поки не був арештований у справі «васильківських терористів».

Але у банку повідомляють, що останній кредит за цим боргом був 1 липня 2009 обсягом $900 після чого платити перестав. Це змусила фінансову установу звернутися до виконавчої служби, яка відкрила виконавче провадження 17 липня 2009.

Тоді, як стверджує Мосійчук, він вирішив продати своє авто. За даними банку, виконавче провадження було закрите 6 жовтня 2011 року через внесення $ 12 060.

Після внесення цих грошей заборгованість склала $ 24 233 з усіма комісіями та відсотками, через що «ПриватБанк» 5 вересня 2012 року звернувся до Васильківського районного суду Київської області з вимогою стягнути заставу. Але після цього було кілька судових процесів, які банк програв і позбувся права вимагати стягнення застави, але сама кредитна угода розірвана не була.

У серпні 2016 року знову звернувся за отриманням виконавчого нотаріального підпису, проте вже з вимогою про стягнення $ 53 263 За кредитним договором безпосередньо з клієнта Мосійчука.
Відповідно 27 липня 2017 року було відкрито виконавче провадження в Печерській районній виконавчій службі і отримано постанову про списання коштів в рахунок погашення боргу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: