Проблема Криму нічим не відрізняється від проблеми Донбасу - Волкер

Проблема Криму нічим не відрізняється від проблеми Донбасу - Волкер
Спецпредставник США з питань України Курт Волкер

Не може бути ніякого визнання, ніякої легітимності ні для російських кроків на сході України, ні в Криму, запевняє спецпредставник США

Про визнання дій Росії в Криму і на сході України не може бути й мови.

Про це спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив в інтерв'ю телеканалу «Настоящее время», повідомляє «Радіо Свобода».

За його словами, проблема Криму нічим не відрізняється від проблеми східної України або Донбасу.

«Це територія, яка була захоплена і окупована, а у випадку Криму Росія також заявила, що анексувала цю територію. Це просто неприйнятно - ви не можете просто прийти і захопити шматок чужої країни. Тому не може бути ніякого визнання, ніякої легітимності ні для російських кроків на сході України, ні в Криму», - підкреслив Волкер.

«Кожен раз, коли росіяни приходять і кажуть: «Зніміть санкції! Зніміть санкції!», ми знаємо, що є причина, з якої вони це говорять, тому що це має значення для Росії. І якщо існуючі санкції ще не ефективні, це не привід для зміни курсу - це привід подумати про те, що ще ми можемо зробити, щоб дістатися до точки, де ми дійсно можемо все вирішити», - заявив Волкер, вказавши на необхідність послідовного застосування санкцій для припинення конфлікту на сході України.

Як повідомлялося, Волкер заявив, що Вашингтон активно розглядає питання поставок оборонної зброї Україні для боротьби з бойовиками на Донбасі.

Також спецпредставник США розповів, що в Україні зараз більше російських танків, ніж є у всіх країн Західної Європи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: