Проект пенсійної реформи: опубліковано повний текст

Проект пенсійної реформи: опубліковано повний текст

Згідно з пропозиціями уряду, з 2018 року для виходу на пенсію необхідно буде мати 25 років страхового стажу, з 2028 року - 35 років

Кабінет Міністрів на засіданні 21 червня затвердив чотири законопроекти щодо пенсійної реформи із зауваженнями Національної ради реформ. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що цей саме пакет документів у середу був направлений до Верховної Ради. 

Згідно з пропозиціями уряду, з 2018 року для виходу на пенсію необхідно буде мати 25 років страхового стажу, з 2028 року - 35 років.

Також коефіцієнт оцінки вартості стажу з 2018 року скорочується з 1,35 до 1.

Уряд передбачив встановлення верхньої межі бази нарахування єдиного соціального внеску (ЄСВ) в 15 мінімальних зарплат (48 тис. грн).

Проект пенсійної реформи частина 1частина 2.

Як повідомлялося, уряд затвердив проект пенсійної реформи і направляє до Ради

Раніше Нацрада реформ рекомендувала уряду відкласти на два роки підвищення страхового стажу для виходу на пенсію і скасування коефіцієнта оцінки трудового стажу.

17 травня Кабмін схвалив основні положення пенсійної реформи, згідно з яким мінімальний страховий стаж для виходу на пенсію буде підвищено з 15 до 25 років з 2018 року, а потім щороку підвищуватиметься ще на рік - до 35 років до 2028 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: