Прокуратура хоче заборонити Сакварелідзе залишати Львів

Прокуратура хоче заборонити Сакварелідзе залишати Львів
Давид Сакварелідзе

Суд може розглянути клопотання прокуратури стосовно Сакварелідзе 15 чи 16 вересня

Прокуратура має намір просити Галицький районний суд Львова заборонити колишньому заступникові генерального прокурора, соратнику екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі Давиду Сакварелідзе залишати Львів без дозволу слідчого. Про це Українським Новинам повідомив адвокат Сакварелідзе Павло Богомазов.

Сторона захисту вже отримала клопотання прокуратури.

«Прокуратура просить застосувати особисте зобов'язання, тобто Давид перебуватиме у Львові, що він здасть свій закордонний паспорт, і що про кожну свою необхідність покинути Львів буде повідомляти в суд і слідчому», - сказав він.

Богомазов зазначив, що наразі дату й час розгляду клопотання не визначено.

Він прогнозує, що суд розгляне його в п'ятницю, 15 вересня, або 16 вересня.

Як повідомляв «Главком», 14 вересня правоохоронці вручили повідомлення про підозру Давиду Сакварелідзе. Колишнього заступника генерального прокурора підозрюють у порушенні ч.2 ст.332 Кримінального кодексу (незаконне переправлення осіб через державний кордон).

Нагадаємо, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі перейшов польсько-український кордон ввечер 10 вересня. Кордон прикордонників прорвали прихильники Саакашвілі, які буквально внесли його на український бік кордону. 

Генпрокурор пообіцяв притягнути до відповідальності організаторів прориву кордону в «Шегинях» та заявив, що прихильники Саакашвілі знищують державу. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Саакашвілі натомість заявляє, що він і його прихильники не порушували закон на пункті пропуску «Шегині».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: