Прокуратура Києва взяла в розробку 93 рішення Київради часів Черновецького

Прокуратура Києва взяла в розробку 93 рішення Київради часів Черновецького
Леонід Черновецький

Столична прокуратура взялася зп розслідування діяльності команди колишнього мера Леоніда Черновецького

Прокурор Києва Роман Говда в інтерв’ю «Главкому» розповів, що наразі слідчі аналізують 93 рішення Київміськради за часів Черновецького (які було скасовано рішеннями судів) про виділення 1,5 тис. гектарів землі.

«Основний напрям, розслідування за яким ми можемо забезпечити в короткий строк, – це виділення землі на Жуковому острові. Там п’ятьом кооперативам виділили понад 60 гектарів. Ми почали працювати фактично з нуля. Перші півтора місяця були присвячені архівній роботі з метою віднайти оригінали документів, які стосуються виділення цієї землі, рішень сесії. Ми знайшли відеозаписи 10-річної давнини, як відбувалася ця сесія», - розказав прокурор Києва.

Говда повідомив, що на сьогодні завершено етап роботи з документами. Починається робота з потенційними свідками, людьми, залученими до прийняття рішень, узгоджень.

«Піднімаємо документи з 1999 року. Там є багато цікавих речей, як еволюціонував, зменшувався розмір Жукового острова. Ми бачимо тут перспективу, та говорити про остаточні рішення у кримінальному провадженні зарано. Я кажу доволі загально, оскільки більш конкретні речі можуть зашкодити досудовому розслідуванню», - пояснив він.

Говда також розповів, що було багато зазіхань на корпоративні права – «Київводоканалу», «Київгазу», «Київенерго», «Київміськбуду» – на сотні мільйонів гривень. Більшість земель, усі корпоративні права (окрім однієї установи) рішеннями судів було повернуто місту.

«Крім того, ми реанімували кримінальне провадження за фактом незаконного відчуження акцій «Київміськбуду» на 77 мільйонів гривень (це первинна оціночна вартість). Збираємо документи і, думаю, вийдемо на добрий результат. Ми займаємося, як я сказав, і Чубом (колишній керівник Головного управління комунальної власності КМДА, який перебуває на території Грузії, проходить у справах відчуження комунальної власності – акцій «Київміськбуду», «Київводоканалу», «Київхімволокна» та ін. – «Главком»). У червні цього року Грузія відмовила нам у його екстрадиції. Тож у листопаді будемо ініціювати питання його заочного засудження», - заявив столичний прокурор.

Нагадаємо, Роман Говда очолив київську прокуратуру на початку липня 2016 року. До цього часу працював на посаді прокурора Одеської області (квітень–вересень 2015 року), а потім обіймав посаду заступника генпрокурора Віктора Шокіна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

«Українська мафія» в Іспанії. Мережа Степана Черновецького
«Українська мафія» в Іспанії. Мережа Степана Черновецького
Поліція Іспанії оприлюднила відео із затриманням сина Черновецького
Поліція Іспанії оприлюднила відео із затриманням сина Черновецького
Черновецький стверджує, що суд в Барселоні виправдав його сина Степана
Черновецький стверджує, що суд в Барселоні виправдав його сина Степана
Черновецький вирішив стати грузинським депутатом
Черновецький вирішив стати грузинським депутатом
Прокурор Києва Роман Говда розповів, як повертаються незаконно виділені землі
Після Революції гідності прокуратура Києва повернула місту 137 гектарів
 Столичний прокурор Говда про своє призначення: «Юрій Віталійович прийняв рішення, що я можу обійняти посаду прокурора міста Київ»
Прокурор Києва Роман Говда: Кількість крадіжок і грабежів зростає. Здебільшого люди йдуть на злочин вперше - через матеріальну скруту
В столичній прокуратурі 27 працівників ще не пройшли люстраційні перевірки
В столичній прокуратурі 27 працівників ще не пройшли люстраційні перевірки
Прокурор Києва Роман Говда
Один з власників ресторанів на Трухановому острові захопив 30 соток землі, - прокуратура
Роман Говда
13 люстрованих працівників столичної прокуратури намагаються поновитися через суд
Дата публікації новини: