Прокуратура Криму відкрила провадження про держзраду нардепа Артеменка

Прокуратура Криму відкрила провадження про держзраду нардепа Артеменка

Кримінальне провадження відкрито 21 лютого 2017 року

Прокуратура АР Крим відкрила кримінальне провадження за статтею про державну зраду за фактом оприлюднених у ЗМІ повідомлень про план щодо передачі в довгострокову «оренду» АРК, який запропонував народний депутат Андрій Артеменко.

Відповідний документ оприлюднив на своїй сторінці у Facebook генпрокурор Юрій Луценко.

Згідно з документом, кримінальне провадження відкрито 21 лютого 2017 року.

16832146_650884945110684_3674164540046303186_n

У фабулі провадження йдеться про те, що Андрій Артеменко, будучи народним депутатом та перебуваючи за межами України, у січні 2017-го «за попередньою змовою з керівництвом державної влади РФ скоїв державну зраду, а саме надав іноземній державі (РФ) допомогу у проведенні підривної діяльності проти України, яка виразилася у закликах до передачі в довгострокову оренду території АР Крим, яка, відповідно до Конституції і законів України, є невід'ємною частиною держави, що може сприяти легітимізації тимчасової окупації півострова».

Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 111 ККУ.

Сьогодні спікер парламенту Андрій Парубій оголосив про виключення нардепа Андрія Артеменка з фракції Радикальної партії. 

Нагадаємо, The New York Times повідомив, що за тиждень до відходу з посади радника американського президента з національної безпеки Майкл Флінн отримав план на зняття санкцій з Росії, складений наближеними до Дональда Трампа Майклом Коеном і Феліксом Сатером, а також українським депутатом Андрієм Артеменком.

За даними видання, план передбачає «виведення всіх російських військ зі сходу України і проведення в країні референдуму щодо передачі Криму в оренду Росії на термін від 50 до 100 років».

Артеменко підтвердив існування такого плану.

В понеділок нардепа виключили з фракції Радикальної партії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: