Прокуратура направила екс-міністру Клименку «лист щастя»

Прокуратура направила екс-міністру Клименку «лист щастя»
Олександр Клименко, екс-міністр доходів і зборів

Клименка й колишніх керівників податкової підозрюють у завданні збитків державі на 96 млрд грн

Колишньому міністру доходів і зборів Олександру Клименку повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст.364 КК України (створення і участь у злочинній організації та зловживання службовим становищем). Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

«Перебуваючому у глибокій еміграції через страх повернутися на Батьківщину екс-мінздоху Клименко О.В. повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст.364 КК України (створення і участь у злочинній організації та зловживання службовим становищем). Повідомлення про підозру направлено Клименку О.В. у спосіб, передбачений КПК України», - написав він.

За словами Матіоса, Клименко і колишні очільники податкової «обгрунтовано підозрюються у нанесенні збитків державі на суму 96 мільярди гривень (при курсі $ на той час 8 грн)».

Як повідомляв «Главком», МВС і ГПУ відзвітували про «найбільшу антикорупційну операцію»: 454 обшуки у 15 областях, внаслідок якої затримали 25 фігурантів справи.

Згодом стали відомі імена затриманих осіб.

Суди обрали запобіжні заходи для затриманих. Сума застави для них склала 443,988 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: