Прокуратура Німеччини розслідує порушення екс-депутатом «кримських санкцій» ЄС

Прокуратура Німеччини розслідує порушення екс-депутатом «кримських санкцій» ЄС
Прокуратура Німеччини розслідує порушення екс-депутатом «кримських санкцій» ЄС

Прокуратура Німеччини розпочала розслідування проти Йорга Таусса, колишнього депутата Бундестагу від Соціал-демократичної партії

У Німеччині розпочато розслідування стосовно екс-депутата Йорга Таусса у зв’язку з організацією групової поїздки в Крим.

Про це повідомив глава МЗС України Павло Клімкін.

«Їздити в Крим не варто, а організовувати групові поїздки – злочинно. Німецький екс-депутат Таусс переконався на собі. Важливий прецедент для судочинства ФРН і всього ЄС. Є рішення ЄС та санкції. Вони працюють. А хто порушуватиме – відповідатиме перед законом», – написав глава МЗС у своєму Twitter.

За даними SWR, прокуратура німецького міста Карлсруе розпочала розслідування проти Йорга Таусса, колишнього депутата Бундестагу від Соціал-демократичної партії у зв’язку із порушенням ним «кримських санкцій» ЄС.

Розслідування було розпочате за лютневим запитом міністерства економіки Німеччини. Як повідомляє видання Handelsblatt, за деякими даними, розслідування ведеться стосовно кількох відповідальних.

Таусс є главою організації West-Ost-Gesellschaft (WOG) у Баден-Вюртембергу, яка раніше організувала групову поїздку до анексованого Росією півострова всупереч «кримським санкціям» ЄС.

Таусс обвинувачення відкидає і стверджує, що поїздка не мала жодної «прибуткової» цілі, а отже не підлягає покаранню. У ході слідства в його домі вже було проведено обшуки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: