Прокуратура обшукує регіональну філію Укргазвидобування

Прокуратура обшукує регіональну філію Укргазвидобування

Службових осіб компанії підозрюють у привласнення держкоштів при здійсненні закупівель

Генпрокуратура спільно з СБУ проводять обшуки у приміщеннях регіонального відділення ПАТ Укргазвидобування та підприємствах підрядниках. Про це  повідомили у прес-службі ГПУ.

Встановлено, що службовці Укргазвидобування у змові зі службовцями іноземних компаній завищували вартість робіт з гідророзриву пластів, які проводяться на території Полтавської та Харківської областей та протягом 2016-2017 років привласнювали держкошти.

У 2016 році ПАТ Укргазвидобування проведено чотири тендери, щодо проведення робіт із гідророзривів пластів на свердловинах, які перебувають на балансі українського підприємства. Умовами таких тендерів було виконання 100 операцій з гідророзривів пласта загальною вартістю близько 400 млн грн.

Наразі проводяться обшуки в приміщеннях регіонального відділення ПАТ Укргазвидобування та підприємствах підрядниках.

У ПАТ Укргазвидобування розціюють такі дії як протидію залученню в Україну іноземних інвестицій.

«Вчора ми дали інфо про збільшення видобутку газу на 171 млн куб. м за перше півріччя 2017 року. Основний чинник - роботи з інтенсифікації свердловин, які вже більше півроку у нас проводять іноземні підрядники Такром (Румунія) та Бєлоруснєфть (Білорусь). Сьогодні з обшуками до УГВ прийшли СБУ та ГПУ якраз по цій темі - комусь, мабуть, не подобається, що ми залучаємо в Україну іноземні сервісні компанії, що створюємо ринок нафтогазових сервісних послуг, що працюємо чесно і прозоро (всі ці контракти - результат жорстких торгів на ПроЗорро), що збільшуємо видобуток. Ціна на ці контракти теж була історично низька - в три рази нижче (!!!) ніж платили за такі послуги приватні компанії», - заявив на своїй сторінці у Facebook голова правління ПАТ Олег Прохоренко.

При цьому Прохоренко наголосив, що компанія співпрацює з правоохоронними органами, надасть необхідні документи, але дії СБУ і ГПУ негативно впливають на продуктивність роботи підприємства.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: