Прокуратура оголосила підозру меру Покровська за недостовірне декларування доходів

Прокуратура оголосила підозру меру Покровська за недостовірне декларування доходів
Оголошення підозри

Наразі вирішується питання щодо обрання міському голові запобіжного заходу

Слідчим відділом прокуратури Донецької області спільно із управлінням СБУ повідомлено про підозру в декларуванні недостовірної інформації міському голові міста Покровська.

Про це інформує прес-служба Донецької прокуратури.

В рамках розслідування кримінального провадження встановлено, що мер, будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції заповнив та подав щорічну декларацію про доходи за 2015 рік.

«Разом з тим, знаючи, що він зобов’язаний відображати повну та достовірну інформацію в усіх розділах декларації, діючи умисно, вніс у щорічну декларацію завідомо недостовірні відомості», - зазначають у відомстві.

Зокрема, міський голова, маючи на меті приховання реально отриманих доходів, наявних грошових активів та фінансових зобов’язань, не вказав у поданій щорічній декларації відомості про отримані ним доходи.

«Таким чином вчинив дії щодо внесення недостовірних відомостей у декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції», - додають у прокуратурі.

На підставі зібраних доказів міський голова Покровська підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації).

Наразі вирішується питання щодо обрання міському голові запобіжного заходу.

«Главком» також повідомляв, що в п’ятницю Київська міська прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно екс-голови правління ПАТ «Банк «Контракт» за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: