Прокуратура просить обрати арешт для Василишина із заставою у 5 млн гривень

Прокуратура просить обрати арешт для Василишина із заставою у 5 млн гривень

Прокурор наголосила, що підозра Василишину є обгрунтованою.

Прокуратура просить Дніпровський районний суд Києва обрати для підозрюваного заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 5 млн грн застави. Про це сказала в судовому засіданні прокурор Ірина Коцюбко.

«Прошу суд обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Василишину Роману Йосиповичу на 60 днів з обов'язковим визначенням альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 5 млн гривень», - сказала прокурор Ірина Коцюбко.

Прокурор також наголосила, що підозра Василишину є обгрунтованою.

До того ж, за її словами, перебуваючи на волі заступник міністра охорони здоров'я може переховуватися, знищити або спотворити будь-які з документів, а також впливати на свідків у цьому провадженні.

«У зв'язку з тим, що Василишин раніше працював головним лікарем Олександрівської міської клінічної лікарні він може впливати на свідків, які будуть проходити у даному кримінальному провадженні», - зазначила вона.

Коцюбко також наголосила, що у підозрюваних Василишина та Сирняка загалом було вилучено 1,6 млн грн.

Нагадаємо, у ніч на 8 липня при спробі отримання хабара затримали одного з заступників міністра охорони здоров'я.

Голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що правоохоронці затримали заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина.

У прокуратурі Києва повідомили, що було встановлено, що вказаний посадовець створив систему поборів з практикуючих лікарів за надання їм можливості в подальшому здійснювати належним чином свої функціональні обов'язки, зокрема проводити операції в Олександровській лікарні Києва.

За даними прокуратури, наразі заступника міністра та його спільника затримано за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 КК України.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: