Прокурори наполягають, що Насіров не здав британський паспорт

Прокурори наполягають, що Насіров не здав британський паспорт
Роман Насіров

Сторона обвинувачення пояснила, чому хоче зарахувати заставу Насірова до держбюджету

Сторона обвинувачення вважає, що відсторонений глава Державної фіскальної служби Роман Насіров порушив процесуальні обов’язки, не здавши британський паспорт.

Про це у перерві судового засідання Солом’янського районного суду заявив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків.

«На нашу думку, має місце порушення процесуальних обов’язків, покладених на підозрюваного Насірова. Він не у повній мірі виконав обов’язок здати паспорти, які дають право виїзду за кордон. Мова іде про британський паспорт», - сказав Симків.

Він також додав, що доказом того, що Насіров має паспорт громадянина Великої Британії, є офіційне підтвердження від цієї країни.

Водночас Насіров заявив журналістам, що не має британського паспорта. Він вважає, що сьогоднішнє клопотання САП і Національного антикорупційного бюро України щодо зарахування до держбюджету 100 млн грн застави, яку за нього внесли його дружина і тесть, служить для того, щоб «перекрити бездіяльність (слідства. – Ред.) по суті справи».

Нагадаємо, Солом’янський районний суд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці з можливістю внесення 100 млн грн застави. Апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід Насірову. 16 березня за Насірова внесли заставу 100 млн грн і він вийшов на волю.

Солом'янський районний суд Києва продовжив запобіжний захід Насірову до 26 червня. Суд також зобов'язав Насірова здати паспорти.

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015–2016 років, діючи в інтересах депутата Верховної Ради Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень.

Читайте також матеріали «Главкома» «Чому Насіров? Усі подробиці гучної справи»«Як зливають справу Насірова. Нові деталі (документ)»«Справа на 100 мільярдів. Чому Насіров здав лише попередників».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: