Пропагандистський канал РФ видалив на сайті новину про «свідка» катастрофи MH17

Пропагандистський канал РФ видалив на сайті новину про «свідка» катастрофи MH17

Так зараз виглядає «новина» про «причетність ЗСУ до краху малайзійського Boeing MH17»

Зараз при переході на матеріал пропагандистів з'являється «Помилка 404», однак він доступний в кеші Google

Телеканал міністерства оборони РФ «Звезда» ввечері 6 жовтня опублікував на своєму сайті, а пізніше видалив новину про колишнього українського військового Юрія Батуріна, який розповів про причетність Збройних сил України до краху малайзійського Boeing MH17 на Донбасі.

Новину про «військового» процитували багато російські ЗМІ, в тому числі федеральне видання «Тасс».

Зараз при переході на матеріал на сайті «Звезды» з'являється «Помилка 404», однак він доступний в кеші Google.

На це звернув увагу телеканал 112.ua.

Російські пропагандисти заявили, що начальник командного пункту ППО однієї з українських військових частин попросив російське громадянство і захисту в РФ у зв'язку «з наявною у нього інформацією про причетність України до краху MH17».

Майор ЗСУ нібито перейшов російсько-український кордон, взявши з собою особисту справа і військові документи, що посвідчують особу. У новині йшлося про те, що 17 липня 2014 року Батурін перебував на службі у військовій частині під Харковом і з допомогою технічних засобів контролю системи ППО спостерігав за польотом MH17 і його крахом. Дані радарів нібито свідчили, що в літак влучила ракета, випущена з підконтрольної Україні території.

«Звезда» також розповіла, що після аварії у військову частину Батуріна прибула колона машин супроводу українського «Бука». А в особистих розмовах військовослужбовці начебто розповіли, що знаходилися у момент катастрофи в тій точці, яку російський концерн «Алмаз Антей» називав місцем запуску ракети.

Як відомо, пропагандисти Кремля вже не вперше використовують відверті маніпуляції, щоб звинуватити Україну.

Останній приклад: кремлівські ЗМІ називали СБУ організатором телефонного тероризму в Росії. Проте, 5 жовтня ФСБ визнало, що дзвінки про неправдиве замінування в 50 регіонах РФ організували четверо росіян.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: