Протест відхилений: сепаратистку Мармазову таки депортують з Росії

Протест відхилений: сепаратистку Мармазову таки депортують з Росії
Сепаратистка Тетяна  Мармазова

Обласний суд визнав докази російських депутатів і генпрокуратури недостатніми і підтвердив рішення районного суду Тули про депортацію Тетяни Мармазової за межі РФ

Тульський обласний суд (РФ) визнав рішення суду нижчої інстанції про депортацію екс-проректора Донецького національного університету Тетяни Мармазової законним, відхиливши таким чином протест генеральної прокуратури Росії. Про це на своєму сайті написав її чоловік Мармазов Руслан.

Він нагадав, що група депутатів Державної Думи РФ звернулася в Генеральну прокуратуру з проханням розібратися в ситуації з депортацією за порушення міграційного законодавства з країни одного з активних пропагандистів «російської весни» на Донбасі.

Однак обласний суд визнав докази російських депутатів і генпрокуратури недостатніми і підтвердив рішення районного суду Тули про депортацію Тетяни Мармазової за межі РФ.

«Загалом, вся надія була на Держдуму, генеральну прокуратуру, припинення рішення суду ... Як-то хотілося вірити, що все це може перерости в щось справедливе. Але ось прийшов лист з Тульського обласного суду. Виявляється, засідання пройшло 7 липня. Протест прокуратури відхилений, дії судді схвалені ... «, - з обуренням пише з цього приводу чоловік Мармазової.

Як повідомлялося 28 червня Зарічний суд Тули РФ призупинив дію свого рішення про видворення за межі Росії Тетяни Мармазової, яка порушила міграційне законодавство РФ, до розгляду протесту заступника прокурора Тульської області.

Раніше, 29 травня суд міста Тули виніс рішення про депортацію громадянки України Тетяни Мармазової за межі Росії за порушення міграційного законодавства. Мармазова подала апеляцію, проте 7 червня, в призначений день не з'явилася на засідання з причини, як розповів її чоловік, різкого погіршення здоров'я. Слухання її апеляції були перенесені на 14 червня, проте і цього разу хвороба перешкодила їй прибути в суд. Після цього суд залишив в силі рішення про депортацію за межі Росії не дивлячись на відсутність Мармазової на засіданні.

Колишній проректор Донецького національного університету з виховної роботи Тетяна Мармазова була одним з найбільш активних прихильників і провідників «російської весни» на Донбасі. Однак після захоплення бойовиками влади в частині Донецької області і проголошення «ДНР» вона вважала за краще переїхати в Росію, мотивуючи це тим, що на окупованій території «республіки» їй нібито загрожує небезпека. При цьому довгий час Мармазова залишалася професором сепаратистського клону Донецького національного університету і лише в травні 2017 року була звільнена за прогули.

Джерело: Оstro.org

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: