Протести у центрі Києва: поліція оглядає речі людей та автівки

Протести у центрі Києва: поліція оглядає речі людей та автівки

На розі вулиць Садова та Грушевського, на вулиці Шовковична встановлено рамки-металошукачі та здійснюється поверхневий огляд речей людей, які направляються в бік Верховної Ради

В урядовому кварталі Києва, де відбувається масова акція протесту, поліція оглядає речі людей та автівки.

Зокрема, на розі вулиць Ольгинська та Інститутська працівники поліції оглядають багажники автівок, які направляються в урядовий квартал. На розі вулиць Садова та Грушевського, на вулиці Шовковична встановлено рамки-металошукачі та здійснюється поверхневий огляд речей людей, які направляються в бік Верховної Ради.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, кількість встановлених сьогодні рамок з металошукачами під час футбольних матчів дозволяє пропустити 55 тис. громадян протягом 2,5 годин.

«Отже, 3 тис (можливо більше) учасників мітингу пройдуть абсолютно спокійно і достатньо швидко. Звичайно, якщо не будуть здійснюватися свідомі сплановані провокації і відверті перешкоджання правоохоронцям виконувати свої функції», - додав він.

Як відомо, сьогодні у центрі столиці відбуваються масові акції протесту. До урядового кварталу стягнули близько 3,5 тисяч правоохоронців. Втім, часткове перекриття центру столиці пов’язують не лише з сьогоднішніми масовими заходами. Керівник Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації президента Володимир Горковенко заявив, що безпрецедентні заходи безпеки в центрі Києва пов'язані з візитом в Україну президента Мальти.

Тим часом, на акціях протесту біля парламенту очікується до 10 тисяч людей. Таку цифру назвали у поліції.

Водночас у СБУ заявляють про попередження збройної провокації, яка готувалася під час мітингу 17 жовтня під Верховною Радою у Києві. За інформацією СБУ, двоє колишніх активістів «Революційних правих сил» намагалися купити два автомати АК-47 і три гранатомети, щоб застосувати їх на мітингу, але силовики заблокували спробу купівлі зброї.

До слова, секс-меншини теж вийдуть під Раду. Організатори протестів підозрюють Банкову у провокації.

Читайте статтю «Главкома» Дата Ікс - 17 жовтня. Що відбувається за кулісами завтрашнього протесту

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: