Протести у Києві: в поліції пояснили, навіщо такі безпрецедентні заходи безпеки

Протести у Києві: в поліції пояснили, навіщо такі безпрецедентні заходи безпеки

Акція протесту 17 жовтня 2017 

Фото: Главком 

Правоохоронці закликають громадян адекватно сприймати підвищені заходи безпеки, зокрема, рамки металошукачів

Посилені заходи безпеки, які у вівторок запроваджені в урядовому кварталі, зокрема під стінами Верховної Ради, викликані подіями 31 серпня 2015 року, коли від гранати загинули нацгвардійці. Про це заявив директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко, передає прес-служба МВС.

За словами Шевченка, «такі серйозні заходи безпеки викликані подіями 31 серпня 2015 року, коли від гранати загинуло 4 гвардійці-строковики».

«Якщо протест справді мирний, то жодних проблем для його заявлених трьох тисяч учасників рамка не становитиме. Пройдіть огляд, залиште заборонені речі, а ще краще - зовсім не беріть нічого подібного», - запевнив Шевченко.

За його словами, жодних інших обмежень не буде.

При цьому до роботи в урядовому кварталі і безпосередньо під Верховною Радою залучені підрозділи Національної поліції та Національної гвардії у загальному складі 3500 осіб.

Правоохоронці закликають громадян адекватно сприймати підвищені заходи безпеки, зокрема, рамки металошукачів.

Як відомо, сьогодні у центрі столиці відбуваються масові акції протесту. Втім, часткове перекриття центру столиці пов’язують не лише з сьогоднішніми масовими заходами. Керівник Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації президента Володимир Горковенко заявив, що безпрецедентні заходи безпеки в центрі Києва пов'язані з візитом в Україну президента Мальти.

Тим часом, на акціях протесту біля парламенту очікується до 10 тисяч людей. Таку цифру назвали у поліції.

Водночас у СБУ заявляють про попередження збройної провокації, яка готувалася під час мітингу 17 жовтня під Верховною Радою у Києві. За інформацією СБУ, двоє колишніх активістів «Революційних правих сил» намагалися купити два автомати АК-47 і три гранатомети, щоб застосувати їх на мітингу, але силовики заблокували спробу купівлі зброї.

До слова, секс-меншини теж вийдуть під Раду. Організатори протестів підозрюють Банкову у провокації.

Читайте статтю «Главкома» Дата Ікс - 17 жовтня. Що відбувається за кулісами завтрашнього протесту

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: