Протестувальники перед Радою перевернули державні прапори

Протестувальники перед Радою перевернули державні прапори
Саме синьо-жовтий порядок було офіційно прийнято в незалежній Україні 28 січня 1992 року

В Україні періодично порушують питання порядку кольорів на прапорі, закликаючи «перевернути» його

Активісти партії «Самопоміч», «Демократичного альянсу», ВО «Свобода» та Громадського руху «Хвиля», «Громадянської позиції» вимагають ухвалення нового виборчого законодавства, яким би запроваджувалося голосування виключно за відкритими списками.

Варто зазначити, що в руках протестувальники тримають, зокрема, перевернуті державні прапори України. Відповідні світлини розмістила на сторінці у Facebook народний депутат Світлана Заліщук.

«Ми ДемАльянс разом з Самопоміччю, Рухом нових сил, Громадянською позицією, Свободою, Хвилею, Автомайданом вимагаємо ухвалити новий обіцяний закон і: скасувати мажоритарку, знизити виборчий бар'єр, обмежити політичну рекламу на ТБ», - написала Заліщук.

Нагадаємо, що державним прапором України є стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів. Саме синьо-жовтий порядок було офіційно прийнято в незалежній Україні 28 січня 1992 року.

В Україні періодично порушують питання порядку кольорів на прапорі, закликаючи «перевернути» його. Зокрема, ця тема набула більшого поширення під час Євромайдану, коли деякі громадські організації та звичайні громадяни використовували саме жовто-сині прапори. Основними аргументами прихильників цієї ідеї є посилання на начебто перший прапор УНР, на вигадані «геральдичні правила», а також езотеричні ідеї, які до становлення прапора не мають жодного стосунку. 

У відповідь на це в серпні 2014 року історики-дослідники цієї теми та низка інших науковців опублікували відкритого листа з осудом подібних дій, вказавши їх безпідставність і назвавши «провокаціями».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: