Проти Полякова має бути порушена ще одна кримінальна справа, - нардеп

Проти Полякова має бути порушена ще одна кримінальна справа, - нардеп
Поляков Максим

Нардеп Поляков вкотре відмовляється надягати електронний браслет стеження

За невиконання рішення суду першої інстанції та відмову носити електронний браслет проти народного депутата України Максима Полякова має бути порушена ще одна кримінальна справа.

Таку думку висловила народний депутат України Вікторія Пташник у прямому ефірі на телеканалі ZIK.

Нагадаємо, народний депутат «Народного фронту» Максим Поляков вкотре відмовляється надягати електронний браслет стеження. Раніше Солом’янський районний суд Києва обрав для нардепа заставу розміром 304 тисячі гривень і зобов’язав носити електронний браслет, а також здати всі закордонні паспорти.

Як відомо, Поляков є фігурантом справи щодо незаконного видобутку бурштину.

«Рішенням суду встановлено, що народний депутат Максим Поляков має носити електронний браслет. Рішення суду підлягають обов’язковому виконанню всіма громадянами, зокрема і народними депутатами. Натомість Поляков своєю відмовою не носити браслет фактично дозволяє собі говорити, що він не такий як всі», – зауважила Пташник.

Так, пояснює депутат, Кримінальний Кодекс України передбачає відповідальність, зокрема і за невиконання судового рішення.

«Юридично, така відмова Полякова має призвести до того, що проти нього буде порушена ще одна кримінальна справа за невиконання судового рішення», – прокоментувала Пташник.

Як повідомлялося, Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить суд заарештувати все майно народних депутатів Максима Полякова і Борислава Розенблата. САП ініціює арешт майна, бо статті Кримінального кодексу, які інкримінуються депутатам, передбачають конфіскацію в разі обвинувального вироку суду.

САП і НАБУ розслідують провадження стосовно Розенблата й Полякова щодо видобутку бурштину

За інформацією НАБУ, детективи Бюро у співпраці з ФБР через спецагента під прикриттям зафіксували, як вказані народні депутати через наближених осіб протягом декількох місяців отримували від представника іноземної компанії «заохочення» на суму близько $300 тис.

Читайте також матеріал «Главкома» П'ять найгучніших справ, які «зависли» в повітрі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: