Психолог пояснила, чому Росія так болісно реагує на український безвіз

Психолог пояснила, чому Росія так болісно реагує на український безвіз
Психолог Алевтина Шевченко

РФ застосовує специфічний психологічний прийом: запевняє у тому, чого немає, - експерт

У стосунках Україна – Росія остання поводиться як психологічний насильник. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповіла психолог Алевтина Шевченко.

«Росія застосовує так званий «гезлайт»: запевняє у тому, чого немає. Це такий психологічний ґвалтівник: у нього є якась травма, і через це він постійно відчуває власну неповноцінність. Він заражений вірусом насилля, і тому постійно самостверджується. І не просто самостверджується, а самостверджується за рахунок іншої людини», - зазначила вона.

Запевняти у тому, чого немає, - це давня російська «фішка»: починаючи від зелених чоловічків «ихтамнет» і закінчуючи «росіянкою» княжною Анною Ярославною. Примітно, що навіть після того, як у брехні про Ярославну Путіну дорікнули навіть представники іноземних країн, а соцмережі висміяли такі відверті переписування історії, пропагандистські ЗМІ, посилаючись на російських істориків, продовжують наполягати на своїй версії.

За словами Шевченко, Росія по відношенню до України поводиться як невротичний психопат. За її словами, коли жертва знаходить у собі сили та покидає свого психологічного насильника, з останнім завжди стається страшний стрес. «У нього виникає величезна порожнеча, яку він закриває за рахунок дистанційного насилля – розповідає погані чутки, формує якусь негативну суспільну думку, пише «анонімки». Це психопатична поведінка. Він таким чином намагається закрити відчуття нарцисичної травми», - пояснила експерт.

Варто зазначити, що телеканал «Россия 24» випустив досить дивний сюжет, в якому за 3,5 хвилини виплеснув, здається, весь негатив – і доречний, і недоречний, і аби тільки сказати. Початок був, принаймні, зрозумілим: «Єдине, що отримали українці за три роки майданної влади - це право економити на туристичній візі 35 євро». А далі – все підряд: і Петро Порошенко, який «з політика і багатія другого ешелону так і не став політиком номер один - він слабкий і керує «під каблуком» Заходу і власних націоналістів»; і магазини «Рошен», і Коломойський, і корупція, і канадський паспорт Арсенія Яценюка… В кінці ж ведучий не забув додати, що омріяний безвіз в України взагалі ще можуть скасувати.

Детальніше читайте у матеріалі «Главкома» «Чому український безвіз спровокував істерику у Росії. Аналіз психолога»

Читайте також статтю «Главкома» «Без віз, та не без правил: Усе, що потрібно знати про безвіз»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: