Путін був особисто залучений в операцію по впливу на вибори в США, - NBC

Путін був особисто залучений в операцію по впливу на вибори в США, - NBC

З самого початку метою впливу на вибори була «вендета» проти колишнього держсекретаря Гілларі Клінтон, зазначають ЗМІ

Президент Росії Володимир Путін міг бути особисто залучений в операцію по втручанню в хід президентських виборів в США, передає NBC News з посиланням на джерела в розвідці.

За їх словами, «з високою часткою впевненості» можна стверджувати, що російський президент особисто розпоряджався про те, як повинні бути використані дані, отримані після злому Демократичної партії США.

Відзначається, що з самого початку метою впливу на вибори була «вендета» проти колишнього держсекретаря Гілларі Клінтон через її слова про парламентські вибори в Росії в 2011 році.

Однак пізніше, за словами джерел, основним завданням стало показати корумпованість американської політики і відсікти основних союзників США, створивши видимість того, що на країну більше не можна покластися як на глобального лідера.

Впливові американські сенатори, які обіймають високі посади в верхній палаті Конгресу США – республіканці Джон Маккейн, Ліндсі Грем й демократи Чарльз Шумер і Джек Рід – оприлюднили в неділю спільне звернення щодо необхідності вивчити повною мірою кіберзагрозу з боку Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: