Путін демонструє політичну неграмотність - Bloomberg

Путін демонструє політичну неграмотність - Bloomberg
Фото comstol.info

Журналісти Bloomberg вдруге спіймали Путіна на «не надто глибокому розумінні сутності американської політики»

У своєму інтерв'ю головному редактору Bloomberg Джону Міклтвейту президент Росії Володимир Путін наочно продемонстрував своє не надто глибоке розуміння процесу виборів в США.

Видання зазначає, що на питання про те, чи має Росія якийсь стосунок до недавньої хакерської атаки на системи національного комітету Демократичної партії і подальшої публікації вкрадених електронних листів на Wikileaks, Путін дав розлогу негативну відповідь, додавши наступне: «Я, чесно кажучи, навіть не міг собі уявити, якщо сказати вам відверто, що інформація подібного роду може становити інтерес для американської громадськості, що, виявляється, передвиборний штаб одного з кандидатів, в даному випадку пані Клінтон, працював на неї, а не рівномірно на всіх кандидатів Демократичної партії. Так мені просто в голову не приходило, що це може бути для когось цікаво. Тому навіть з цієї точки зору ми ніяк туди офіційно не могли залізти. Для цього, розумієте, треба відчувати нерв і особливості внутрішньополітичного життя Сполучених Штатів. Не впевнений, що навіть наші фахівці в МЗС відчувають це належним чином».

«Хакерська атака на системи національного комітету Демократичної партії показала, що вся машина партії з самого початку працювала виключно на Хілларі Клінтон, на жаль для Берні Сандерса. Сказати, що це може не «представляти інтересу» для когось, значить продемонструвати абсолютне нерозуміння сутності американської політики», - йдеться у статті.

Bloomberg підкреслює: це вже не перший випадок, коли Путін «демонструє свою політичну неграмотність». У своєму січневому інтерв'ю німецькій газеті Bild Путін запитав журналістів: «Ви знаєте, що в історії Америки було два випадки, коли президент обирався великою кількістю виборців, за якими стояла менша кількість виборців?» Насправді таких випадків було чотири, про що російські ЗМІ поспішили повідомити, проте Путін, очевидно, не читає статті на спростування його слів, тому що на економічному форумі в Санкт-Петербурзі він знову сказав про два випадки.

«Заява Путіна про те, що він не дуже добре поінформований про махінації в Вашингтоні, можливо, є старим вивертом колишнього агента КДБ, використаним для того, щоб довести своїй аудиторії про непричетність до хакерської атаки на Демократичну партію. Відомо, що Путін часто вдається до такої тактики, коли сприймає свого співрозмовника як противника. Якщо його пізніше ловлять на обмані, це бентежить його не більш, ніж зворушило б Дональда Трампа: важливо, що відбувається зараз, а не колись потім», - резюмує видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: