Путін двічі телефонував Януковичу напередодні розстрілу Майдану – прокурор

Путін двічі телефонував Януковичу напередодні розстрілу Майдану – прокурор
Віктор Янукович

Екс-президент «не пам’ятає» розмови з главою РФ

Президент Росії Володимир Путін двічі телефонував у ніч з 18-го на 19 лютого 2014 року за спецзв’язком екс-президенту України Віктору Януковичу. Про це сказав прокурор Олексій Донський під час допиту Януковича через відеозв'язок.

«Встановлено, що у ніч 18-19 лютого вам двічі по спецзв’язку телефонував Путін. А саме з 22:43 до 22:51 тривала розмова і з 23:28 до 23:37. Прошу вас пояснити предмет цих розмов», – запитав прокурор Донський.

У відповідь екс-президент сказав, що не пам’ятає, але додав, що «скоріш за все, такої розмови не було».

Прокурор також зазначив, що екс-прем’єр-міністр України Микола Азаров зустрічався з президетом Росії Володимиром Путіним з 18-го на 19 лютого у Російській Федерації. «18 лютого 2014 року Азаров разом зі своїм сином та працівником УДО Масютою вилетіли до Санкт-Петербурга. І у РФ у ніч з 18-го на 19 лютого Азаров мав зустріч з Путіним», – сказав прокурор.

У свою чергу Янукович сказав, що йому про це нічого не відомо.

Як раніше повідомлялось, генеральний прокурор України Юрій Луценко офіційно усно оголосив підозру у державній зраді екс-президенту Януковичу.

Янукович під час відеодопиту звинуватив у розстрілі Майдану «Правий сектор» і «Свободу». Він також розповів, чому не підписав угоду з ЄС про зону вільної торгівлі.

Також Янукович запевняє, що в день розстрілу активістів Євромайдану 20 листопада мав інформацію, що стріляли начебто з будинків, контрольованих протестувальниками, але не може пригадати, хто йому надав такі дані.

Пряму трансляцію сьогоднішнього відеодопиту дивіться тут.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: