Путін не проти озброєння спостерігачів ОБСЄ в Україні

Путін не проти озброєння спостерігачів ОБСЄ в Україні
rusvesna.su

Згоден з Петром Олексійовичем Порошенком з приводу того, що потрібно посилити місію ОБСЄ, зазначив президент РФ

Президент Росії Володимир Путін каже, що згоден з президентом України Петром Порошенком щодо необхідності посилення місії ОБСЄ, передає Радіо Свобода.

«Згоден з Петром Олексійовичем Порошенком з приводу того, що потрібно посилити місію ОБСЄ, аж до того, щоб дозволити спостерігачам місії ОБСЄ мати при собі стрілецьку зброю», – заявив Путін 17 червня, відповідаючи на питання на пленарному засіданні Петербурзького економічного форуму.

За його словами, потрібно якомога швидше провести політичні перетворення, які ляжуть в основу остаточного врегулювання і у сфері безпеки.

«Але не можна, посилаючись на те, що не все врегульовано у цій сфері, нескінченно відкладати вирішення ключових питань політичного характеру, ось і все», – зазначив Володимир Путін.

Нагадаємо, 4 червня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва готова дозволити міжнародним спостерігачам на сході України мати в якості озброєння пістолети.

3 червня президент України Петро Порошенко заявив, що питання про поліцейську місію ОБСЄ на Донбасі, можливо, буде вирішене в 2016 році.

Україна раніше виступила з ініціативою розміщення на Донбасі поліцейської місії ОБСЄ, але проти реалізації ідеї виступала Москва і підтримувані Росією сепаратисти.

Як відомо, Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзаннієр нещодавно заявив, що ОБСЄ розглядає можливість відправлення поліцейської місії в контрольовані сепаратистами райони Донбасу на період проведення там місцевих виборів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: