Путін нічого не сказав про ракету КНДР, що ледь не впала на Владивосток. Лише збентежився

Путін нічого не сказав про ракету КНДР, що ледь не впала на Владивосток. Лише збентежився
Ракетний запуск

Президент Росії поговорив про ракету із головою КНР Сі Цзіньпіном, вони обидва висловили стурбованість

Президент Росії Володимир Путін і голова КНР Сі Цзіньпін стурбовані ситуацією навколо КНДР. Про це після зустрічі лідерів двох держав заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

За словами Пєскова, лідери Росії і КНР після виступу Путіна на форумі «Один пояс - один шлях» поговорили про ситуацію на Корейському півострові «досить докладно».

«Була висловлена обопільна стурбованість тим, як розвивається ця ситуація і як зростає напруженість», - сказав Пєсков. Він зазначив, що лідери обговорили, в тому числі, проведене КНДР ракетне випробування.

Нагадаємо, Північна Корея в ніч на 14 травня провела запуск ракети неподалік від свого західного узбережжя. Головний секретар кабінету міністрів Японії Есіхіде Суга заявив, що дальність польоту ракети склали 800 км, час - 30 хвилин. За його словами, вона впала воду поза межами виключної економічної зони Японії, в 400 км на схід від Корейського півострова.

Білий дім заявив, що ракета впала в безпосередній близькості до Росії. За даними джерел CNN, це сталося в 60 милях (96,5 км) від Владивостока.

Ракета, яку Північна Корея запустила напередодні, не становила небезпеки для Росії. Про це заявило Міноборони РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: