Путін образився на антиросійські санкції з боку Токіо

12 грудня у Японії підтвердили, що плани економічної співпраці двох країн не вплинуть на санкції Токіо щодо Москви

Президент Росії Володимир Путін напередодні свого візиту до Японії розкритикував санкції, які Японія запровадила щодо РФ через агресію проти України.

Путін дав інтерв’ю японським засобам інформації, текст якого оприлюднили на сайті Кремля.

«Як ми будемо розвивати далі економічні відносини на новій, значно вищій базі, на вищому рівні за наявності санкційного режиму? …Ми маємо зрозуміти, наскільки всі наші домовленості в комплексі можуть бути виконані в рамках тих союзницьких зобов’язань, які взяла на себе Японія? Чому? В результаті подій в Україні чи в Сирії? Де Японія і японсько-російські відносини, а де Сирія і події в Україні?» – запитав Путін.

12 грудня у Японії підтвердили, що плани економічної співпраці двох країн не вплинуть на санкції Токіо щодо Москви, накладені через її агресію проти України.

Як заявив міністр економіки, торгівлі і промисловості Японії Хіросіґе Секо, в питанні України Японія ніколи не зашкодить солідарності Групи семи щодо санкцій.

Нагадаємо, що Японія, як і США і Європейський Союз, у кілька етапів, починаючи з 2014 року, запровадили у зв’язку з агресією Росії проти України кілька пакетів санкцій, головно проти російських фізичних і юридичних осіб. Крім того, санкції накладені й на деякі галузі економіки Росії. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: