Путін підписав закон про спрощене надання українцям громадянства РФ

Путін підписав закон про спрощене надання українцям громадянства РФ

Щоб отримати російський паспорт, українцям потрібно буде надати МВС РФ тільки письмову заяву про відмову від громадянства України

Президент Росії Володимир Путін підписав схвалений раніше Державною думою закон, який передбачає спрощений порядок надання громадянам України російського громадянства.

Цю інформацію 30 липня оприлюднив офіційний інтернет-портал правової інформації Росії.

Закон передбачає додаткові пільги для громадян України, які хочуть отримати російське громадянство в спрощеному порядку.

Щоб отримати російський паспорт, їм потрібно буде надати МВС РФ тільки письмову заяву про відмову від громадянства України.

Отримати громадянство Росії можна в звичайному і в прискореному порядку. При звичайному порядку у заявника повинен бути дозвіл на проживання в Росії, а прожити в країні він повинен не менше п'яти років.

У прискореному режимі отримати російський паспорт можуть так звані носії мови, що живуть в Росії і відмовилися від громадянства іншої держави. У цьому випадку вони повинні надати МВС документ, що підтверджує відмову.

Відмовлятися від рідного громадянства необов'язково, якщо «відмова неможлива в силу не залежних від особи причин» або якщо між країнами укладено спеціальний договір (такий є між Росією і Таджикистаном).

Згідно з поправками, українцям тепер не потрібно чекати відповіді від органів влади на батьківщині, досить написати в Росії заяву про відмову від громадянства, нотаріально завірити її та надати в МВС.

Громадян інших країн новий порядок не торкнеться.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: