Путін планує масштабну дезінформаційну кампанію проти Меркель - Bild

Путін планує масштабну дезінформаційну кампанію проти Меркель - Bild
Путін та Меркель

Путін намагатиметься представити Меркель в образі розпалювальниці війни і політика, яка просуває не німецькі, а американські інтереси

Росія розгорне безпрецедентну інформаційну кампанію перед виборами до німецького Бундестагу в 2017 році, упевнений заступник директора чеського аналітичного центру «Європейські цінності», авторитетний фахівець з російської пропаганди в Європі Якуб Янда. В інтерв'ю німецькому таблоїду Bild він висловив свою думку, чого Німеччині і Ангелі Меркель треба чекати від Росії і як президент РФ Путін спробує не допустити її переобрання.

«Згідно з моїми очікуваннями, з Росії слід чекати двох видів «нападів», - заявив експерт: - Перше - це звичайні кібератаки. Їх мета полягає в нанесенні збитку і створенні у жителів Німеччини відчуття, що уряд не може їх захистити. Друге - це цілеспрямовані атаки на людей, які виступають проти агресії Росії, зокрема на Ангелу Меркель. Отже, варто чекати атак хакерів на особисті е-мейл акаунти політиків партії «Християнсько-демократичний союз» (ХДС) і їх родичів».

Одночасно з цим, за словами Янди, «будуть запущені фейкові новини, для того щоб облити її брудом у сфері особистого життя». Головне завдання – «представити Меркель в образі розпалювальниці війни і політика, яка просуває не німецькі, а американські інтереси».

«Я очікую великомасштабної дезинформаційній кампанії проти канцлера Меркель, - продовжив експерт. - Будуть зроблені спроби підірвати її легітимність на різних рівнях. Так, все погане, що відбувається в Німеччині в зв'язку з хвилею імміграції, буде представлено як особистий провал Меркель. В результаті на основі її політики будуть змодельовані найгірші сценарії. Також кампанія матиме на меті виставити Меркель нечесною людиною і переконати суспільство в тому, що їй не можна довіряти».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: