Путін помилував Афанасьєва та Солошенка

Путін помилував Афанасьєва та Солошенка

Відповідні укази розміщено на сайті Кремля

Президент РФ Володимир Путін своїми указами помилував незаконно засуджених у Росії громадян України Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка. Відповідні укази розміщено на сайті Кремля.
Так, прес-служба Путіна повідомляє, що президент РФ своїм указом «помилував Геннадія Афанасьєва, засудженого 17 грудня 2014 року Московським міським судом, звільнивши його від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі».
«Іншим указом глава держави помилував Юрія Солошенка, засудженого 14 жовтня 2015 року Московським міським судом, звільнивши його від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі», - ідеться в повідомленні.
Обидва укази набирають чинності від дня підписання.
Нагадаємо, сьогодні українців Афансьєва та Солошенка обміняли на організаторів і учасників так званої «Народної ради Бессарабії».
Як повідомлялось, сьогодні літак Ан-26 Національної гвардії України здійснив посадку в московському аеропорту «Внуково-2» й розпочалась операція з обміну Солошенка й Афанасьєва. На облавку українського літака їх зустріли прес-секретар президента України Святослав Цеголко та перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.
Афанасьєва було засуджено в Росії до семи років ув'язнення в колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі, 73-річного Солошенка - до шести років за звинуваченням у спробах придбати вироби для відновлення засобів ППО в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: